ATT FÖRLITA SIG PÅ FÄRDIGBLANDAT FODER!

Ja, det är det många som gör helt ovetande om att de saknas både protein och andra viktiga delar som ska ingå i en hamsters dagliga diet! Det finns ETT foder som många uppfödare rekomenderar och som faktiskt innehåller den bästa variationen av fett, mineraler, fibrer, vitaminer och protein. Fodret heter Bunny Hamsterdröm BASIC och det finns även en variant till dvärg också!

Men, vill man, som jag, blanda en egen blandning så går ju det också kanon bra!
Bara man ser till att man får ner allt som en varierad kost inkluderar, så som te x fröer, protein och spannmål. Jag tänkte dela med mig av ett av mina recept som jag använder på Wilgot. Denna foderblandning är dock för lite mindre guldhamstrar som behöver gå upp i vikt! Vill man ha utan extra fett kan man bl a utesluta nötter, pumpafrön och minska på te x mjölmask och räkor.

Jag vill som sagt kunna ge mina hamstrar en sån varierad kost som möjligt och att de ska kunna få välja och vraka bäst de vill! Tänk dock på att inte fylla på nytt foder förens allt i skålen, eller nästan allt är uppätet! Annars får de inte i sig allt det viktiga som kroppen behöver för att den ska må bra :)!

Basen i fodret är -
Hamster nature
Beaphar Xtra Vital hamster
BRIT animal Hamster
Versele-Laga Presige Undulatblandning

Tillägg i fodret är -
Oxbow Essentials Hamster & Gerbil
Versele-Laga Rat & Mouse PRO
Exotic Life Mjölmask
Exotic Life Gammarus Räkor
Valnötter & Hasselnötter
Pumpafrön

Detta vägs upp i gram så att blandningen blir perfekt och passar just min guldhamster bäst! Sen finns det även saker jag väljer att plocka bort ut vissa av blandningarna då jag anser att det tillför allt för mycket socker osv. Så det jag har valt att plocka bort är Solrosfrön, majs, krossad majs, ärtor och krossade ärtor då detta oftast används som utfyllnad i vissa foder. Sen finns det även torkad frukt i "hamster nature" blandningen som jag har valt att plocka bort och ge som godis ibland istället :)